Sunt ce mananc

Pulpă de porc la tavă

February 15th, 2012

pulpa de porc la tava

Cum poţi să transformi o pulpă de porc banală într-un ospăţ fantastic? Uite-aşa… Pulpa de porc e o bucată mediocră de carne, destul de lesne şi foarte des întâlnită prin bucătăriile oamenilor, dar, cu toate astea, mi se pare că nu e exploatată la maxim, majoritatea folosind-o la tocăniţe, gulyas-uri, tot felul de fripturi, gătită clasic… Nu spun ca nu e gustoasă şi aşa, dar ai o sumedenie de modalităţi prin care poţi s-o faci interesantă şi una din ele ar fi o combinaţie de arome, condimente care i-ar da personalitate şi te-ar face să te lingi pe degete… Şi, indiferent cât de mult i-ar speria pe unii, procesul e foarte simplu…

Iei o bucată de pulpă, cam cât vrei tu de mare şi o tai în felii de aproximaiv o palmă şi groasă de vreo 2 cm. Zdrobeşti 3 căţei de usturoi deasupra, condimentezi cu sare, piper proaspăt măcinat, o lingură mare de boia, o linguriţă de chimen, puţin rozmarin măcinat (sau verde dacă ai), torni deasupra 4-5 linguri de ulei, te sufulci şi masezi carnea bine.

pulpa de porc la tava condimente

Aşezi în tavă uniform bucăţile de carne, pui deasupra câteva crenguţe de cimbru, foi de dafin, câteva boabe de enibahar şi torni o cană de apă peste (sau, dacă ai, supă de oase sau de legume). Bagi tava în cuptorul încins şi o laşi timp de o oră şi jumătate la temperatură medie. Înainte să fie gata, poţi să o stropeşti cu puţin vin alb sec sau demisec, dar asta doar dacă îţi place. O laşi să se rumenească frumos şi gata friptura!

pulpa de porc la tava condimente

Zeama ce rămâne pe fundul tăvii e aur curat aşa că nu cumva s-o arunci… Poţi face un sos foarte gustos din ea sau o poţi folosi ca atare. Poftă mare!

Leave a ReplyProudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License