…mmm, e genul de mic dejun care parcă-ţi şopteşte: „’neaţa prietene! Sunt aici să te fac să zâmbeşti… şi-am să reuşesc indiferent cât de morocănos eşti tu!!!” E păcat că deobicei, dimineaţa, înfulecăm ceva pe viteză, presaţi de timp şi nu apucăm să savurăm un mic dejun cum se cuvine. Indiferent cât de mult ne solicită viaţa cotidiană ar trebui să ne facem puţin timp pentru a lua un mic dejun gustos, sănătos, plin de viaţă, pentru a ne culege gândurile… Şi mie mi se întâmplă destul de rar să apuc să savurez un mic dejun adevărat, dar de câte ori am ocazia s-o fac, trăiesc clipa intens! Iată micul meu dejun de azi:
2 ouă , sare, puţin piper…
Am bătut ouăle şi-am adăugat cam o lingură de parmezan răzuit (am folosit parmezan gata răzuit la cutie că e mai lesne, chiar dacă nu se compară cu cel autentic…,asta e, improvizăm…)
Am tăiat 2 felii subţiri de şuncă presată, şi nu oricum, s-aibă prezenţă scenică…
Le-am adăugat în compoziţie şi-am amestecat
Am încins o linguriţă de ulei (puteţi folosi şi unt) în tigaie şi-am turnat ouăle; am învârtit tigaia ca la clătite, să iasă omleta perfect rotundă şi-am lăsat-o pe foc mediu
După ce s-a rumenit am împăturat-o în două lăsând-o aşa încă jumătate de minut cu focul stins
…pe farfurie şi poftă bună mie!!!
Alături, mi-am făcut şi nişte pâine prăjită frecată cu oleacă de usturoi şi stropită cu ulei extravirgin de măsline