Încă una din categoria “ia să vedem ce-avem prin frigider”…şi ce-am găsit: nişte felii de şuncă presată, o bucată de caşcaval super-ieftin, o jumătate de sticlă de bulion de casă şi restul a venit de la sine. Am vrut să fac ceva rapid şi gustos, iar bruschetele au fost soluţia perfectă. Cu puţină creativitate poţi să transformi nişte banale felii de pâine într-o gustare fantastică. Mi-aş fi dorit să găsesc mai multe “resturi” pe care să le folosesc, nişte ciuperci, un caşcaval mai bun…, dar ce să faci… Cu toate astea au ieşit foarte bune. Iată cât de simplu e:
Mai întâi am preîncălzit cuptorul. Într-o tavă, am aşezat nişte felii de pâine şi, după ce s-a încins, am băgat tava în cuptor, la temperatură mare cât să se prăjească uşor.
După 6-7 minute le-am întors şi pe partea cealaltă şi le-am mai lăsat puţin, până s-au rumenit frumos, după care le-am scos din cuptor şi le-am lăsat deoparte.
Între timp, m-am pus să fac un sos de roşii rapid. Am călit 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt, în 2 linguri de ulei de măsline
Am adăugat şi nişte ardei iute uscat, dar asta cui îi place (eu sunt dependent de ardei iute!)
După 1 minut am turnat bulionul peste (apox. o cană)
Sare, piper proaspăt măcinat şi nişte rozmarin uscat, dar la categoria “ierburi” puteţi folosi multe: busuioc, cimbru, oregano, pătrunjel…, ce vă place vouă. Am amestecat
Am tăiat şunca în fâşii
După ce a fost gata sosul (cca 2 minute) l-am întins pe feliile de pâine
Peste, şunca şi caşcavalul dat pe răzătoarea mare
Le-am aşezat înapoi în tavă şi le-am băgat în cuptor, tot la temperatură mare pentru câteva minute.
Dacă aş fi avut un caşcaval mai bun s-ar fi topit mai frumos, dar oricum au ieşit bune. Baftă!