Sunt ce mananc

firicele din carne de porc cu legume si orez prajit

Cred că aş putea să scriu vreo 10 pagini despre mâncarea asta… O să spun doar atât: e absolut delicioasă, foarte rapidă, foarte simplu de făcut. După ce m-am învârtit vreo oră prin noul CORA căutând inspiraţie, am zis c-o dau pe „chinese food”. Am ales carnea de porc deşi merge foarte bine şi cu pui, vită sau miel. A ieşit foarte aromată, puţin iute şi a mers de minune cu un Heineken rece… Chiar dacă nu sunt un expert în bucătăria asiatică am reuşit să fac ceva extraordinar. Costul  tuturor ingredientelor (şi au fost multe) s-a ridicat undeva la 20-25 lei şi-au rezultat 3 porţii zdravene. Ca să vă fie mai uşor o să vi le înşir:

  • 300g cotlet de porc
  • jumătate de ardei gras
  • 200g ciuperci Champignon
  • jumătate de morcov
  • jumătate de rădăcină de ghimbir
  • Puţin praz (sau ceapă verde)
  • 5 roşii cherry
  • jumătate de lămâie
  • 5-6 linguri de sos de soia
  • Sare, piper, chimen măcinat şi coriandru boabe măcinat
  • 300g de orez
  • Un ou
  • legătură de pătrunjel
  • Ulei pentru prăjit

Am pus orezul la fiert în apă cu sare…

Am tăiat cotletul felii ca pentru şniţel

cotlet de porc

Şi-apoi firicele

cotlet de porc

Ardeiul gras tăiat fâşii, mai subţiri (eu am folosit şi ardei galben şi ardei roşu, dar doar pentru „look”)

ardei gras

Ciupercile tăiate în patru

ciuperci champignon

Morcovul, la fel ca ardeiul, fâşii…

morcovi

Ghimbirul tocat, dar nu foarte mărunt

ghimbir

Prazul, tăiat rondele

praz

Şi-acum începe partea unde trebuie să fi concentrat pentru că totul va decurge foarte rapid. Pui pe foc o tigaie wok la încins (dacă ai, dacă nu e bună şi una simplă, antiaderentă). Când s-a încins bine, reglezi flacăra păstrând-o destul de mare şi începi: torni 4 linguri de ulei şi instantaneu adaugi carnea. Amesteci regulat ca să se prăjească uniform

cotlet la wok

După ce a prins puţină culoare, adaugi ardeiul şi morcovii

cotlet ardei morcovi

Amesteci şi adaugi ghimbirul

cotlet ardei ghimbir

După vreun minut, ciupercile,

ciuperci

Piperul, chimenul şi coriandrul

chimen coriandru piper

Zeama de la o jumătate de mămâie

Sosul de soia şi amesteci

sos de soia

Mai un minut şi adaugi roşiile cherry tăiate în patru

rosii cherry

Le laşi până se înmoaie, adaugi prazul, amesteci şi stingi focul. Ideea e că nu trebuie să le găteşti până scoţi viaţa din ele cu totul, trebuie să rămână puţin mai „crunchy”.

prazfiricele din carne de porc cu legume si orez prajit

Le scoţi într-un bol şi, fără să mai cureţi tigaia, o pui înapoi pe foc, adaugi 2 linguri de ulei, un ou şi sos de soia

ou sos de soia

Amesteci bine

ou sos de soia

Înainte ca oul să fie facut, torni în tigaie orezul strecurat şi clătit bine sub jet de apă rece. Amesteci bine.

orez prajit

Îl laşi 2 minute şi presari deasupra patrunjel verde tocat. Amesteci şi stingi focul.

orez prajit patrunjel

Aşezi pe farfurie orezul şi carnea cu legumele deasupra. Mai presari puţin pătrunjel verde…

firicele din carne de porc cu legume si orez prajitfiricele din carne de porc cu legume si orez prajit

Să fiţi sănătoşi!

Leave a Reply



Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License