Sunt ce mananc

Tagliatelle cu ciuperci

October 28th, 2011

tagliatelle cu ciuperci

Una dintre cele mai simple reţete cu paste… Îţi ia 10 minute să le găteşti, iar rezultatul e mult peste măsură. Le-am făcut în stil Carbonara şi-aici mă refer la sosul acela cremos făcut din ou, smântână, caşcaval (la Carbonara se foloseşte parmezan în loc) şi mult piper proaspăt măcinat care îţi trezeşte simţurile instantaneu! Iată cât de simplu e totul:

Am tocat marunt 3 căţei de usturoi

tagliatelle cu ciuperci usturoi

O mână de ciuperci Champignon tăiate feliuţe

tagliatelle cu ciuperci ciuperci

Si până să dea în clocot apa în care urma să fierb pastele, m-am apucat de sos:  am bătut un ou

sos carbonara ou

Am adăugat 2 linguri de smântână grasă şi-am învârtit până s-a încorporat bine

sos carbonara ou smantana

Sare, piper şi puţin oregano

sos carbonara sare piper oregano

Şi vreo 50g de caşcaval răzuit. Am amestecat bine totul.

sos carbonara cascaval

Când apa a dat în clocot, am adăugat sare şi-am vârât pastele-n oală (apropo, nişte tagliatelle extraordinare de la „COMBINO”…)

tagliatelle

Separat, am încins uşor o tigaie, am adăugat o lingură de ulei şi-un cub de unt (totul pe foc mediu)

ulei unt

Am pus usturoiul la călit, dar foarte puţin, numai cât să-l trezească la viaţă

usturoi unt calit

Şi, după circa un minut, am adăugat ciupercile. Am amestecat.

ciuperci unt usturoi

După ce s-au înmuiat, am presărat şi peste ele puţin piper că doar sunt cei mai buni prieteni!

ciuperci unt piper

Mai un minut şi-am turnat în tigaie pastele strecurate (dar, ca de fiecare dată, am pastrat o cană din apa în care au fiert pentru a transforma sosul într-unul light, cremos); le-am amestecat uşor

tagliatelle ciuperci

Am adăugat şi sosul şi puţin câte puţin din apa de la paste şi-am amestecat dinou. Ca să vă faceţi o idee, atâta apă trebuie adăugată până simţiţi că pastele nu mai stau lipite între ele, greoaie şi poţi să bagi lingura de lemn printre ele uşor, fără să le rupi.

tagliatelle ciuperci sos carbonara

De-aici încolo…, vă puteţi da seama că am mârâit la fiecare înghiţitură, ca un adevărat gurmand pierdut în raiul aromelor!

Poftă mare!


Leave a Reply



Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License