Una dintre cele mai simple reţete cu paste… Îţi ia 10 minute să le găteşti, iar rezultatul e mult peste măsură. Le-am făcut în stil Carbonara şi-aici mă refer la sosul acela cremos făcut din ou, smântână, caşcaval (la Carbonara se foloseşte parmezan în loc) şi mult piper proaspăt măcinat care îţi trezeşte simţurile instantaneu! Iată cât de simplu e totul:
Am tocat marunt 3 căţei de usturoi
O mână de ciuperci Champignon tăiate feliuţe
Si până să dea în clocot apa în care urma să fierb pastele, m-am apucat de sos: am bătut un ou
Am adăugat 2 linguri de smântână grasă şi-am învârtit până s-a încorporat bine
Sare, piper şi puţin oregano
Şi vreo 50g de caşcaval răzuit. Am amestecat bine totul.
Când apa a dat în clocot, am adăugat sare şi-am vârât pastele-n oală (apropo, nişte tagliatelle extraordinare de la „COMBINO”…)
Separat, am încins uşor o tigaie, am adăugat o lingură de ulei şi-un cub de unt (totul pe foc mediu)
Am pus usturoiul la călit, dar foarte puţin, numai cât să-l trezească la viaţă
Şi, după circa un minut, am adăugat ciupercile. Am amestecat.
După ce s-au înmuiat, am presărat şi peste ele puţin piper că doar sunt cei mai buni prieteni!
Mai un minut şi-am turnat în tigaie pastele strecurate (dar, ca de fiecare dată, am pastrat o cană din apa în care au fiert pentru a transforma sosul într-unul light, cremos); le-am amestecat uşor
Am adăugat şi sosul şi puţin câte puţin din apa de la paste şi-am amestecat dinou. Ca să vă faceţi o idee, atâta apă trebuie adăugată până simţiţi că pastele nu mai stau lipite între ele, greoaie şi poţi să bagi lingura de lemn printre ele uşor, fără să le rupi.
De-aici încolo…, vă puteţi da seama că am mârâit la fiecare înghiţitură, ca un adevărat gurmand pierdut în raiul aromelor!
Poftă mare!