Sunt ce mananc

S-a încheiat prima săptămână de „Meniul Zilei” la Şura Dacilor… Simt că sunt epuizat, dar al naibii de fericit! Meniurile s-au dat ca pita caldă, lumea a fost foarte mulţumită, totul a fost un succes… Îmi trec acum prin minte zilele alea când mergeam la un grătar sau făceam un gulyas şi eu veneam mereu cu mojarul sau cu râşniţa după mine şi o pungă plină de condimente, experimentând tot felul de combinaţii, încercând să creez arome pe care nu le întâlneşti prea des, iar restul râdeau şi mă luau la mişto… e, a venit momentul să râd eu, pentru că toate experimentele alea s-au dovedit a fi foarte folositoare. Am vrut din totdeauna să gătesc cu ingrediente de la mama-natură, fără prafuri, fără aditivi, fără chimicale şi acum am avut ocazia s-o fac pentru un număr mare de oameni, nu doar pentru mine şi încă câţiva prieteni. Am vrut să creez o mâncare bună, sănătoasă, aromată şi, în acelaşi timp, simplă. Am reuşit! Simt că am realizat ceva extraordinar. Acum, mă întreb oare de ce majoritatea bucătarilor evită să gătească cu condimente naturale, cu arome reale, create de ei nu de nişte chimişti (bineînţeles, mă refer la bucătarii de pe la noi şi nu la toţi)? Costuri mai mari? Deloc. Timp în plus? Poate, dar nesemnificativ. Şi-atunci? O fi lenea, or fi cunoştinţele precare, o fi dezinteresul? Cine ştie? Mă gândesc că e tipic românesc: avem manageri cu putere de decizie dar care nu sunt în stare să ia decizia corectă, avem profesori care nu ştiu să vorbească corect limba română dar predau, avem bucătari care ne dau să mâncăm dar nu ştiu să facă o mămăligă… ce să mai zic… mă întreb dacă se vor schimba vreodată lucrurile astea (mă îndoiesc). Spuneţi-vă şi voi părerea…

Numai bine!

2 Responses to “

Jurnal de bucătărie (2): Meniul Zilei şi condimentele

  1. ncv

    Ma abtin, ai perfecta dreptate

    a se vedea paragraful “am avut ocazia s-o fac pentru un număr mare de oameni, nu doar pentru mine şi încă câţiva prieteni”

    Sper ca ti-e clar la ce ma refer!!!
    Spor la treaba in continuare

  2. alina

    Felicitarile mele…..mancarea este excelenta….facuta cu multa pasiune si bun gust. asteptam retete noi si gustoase:P…. spor la gatit in continuare…..noi te sustinem :) ….ALINA si RADU

Leave a Reply



Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License