Sunt ce mananc

Sandvici cu ciuperci

August 22nd, 2011

sanvici cu ciuperci

Nu vă gândiţi că e genul de sandvici pe care îl puneţi cu voi la serviciu, ci mai degrabă o gustare cu care poţi să-ţi impresionezi musafirii de fiecare dată. O gustare de care lacto-vegetarienii s-ar îndrăgosti instant! E ceva de lucru cu el chiar dacă e un simplu sandvici, dar rezultatul final te va satisface, fără îndoială. Iată reţeta:

Am tăiat în două o jumătate de baghetă

sanvici cu ciuperci bagheta

5-6 pălării de ciuperci Pleurotus cărora le-am tăiat picioruşele

ciuperci pleurotus

Am făcut o maioneză (un gălbenuş, o linguriţă de muştar şi ulei, turnat încetul cu încetul, amestecând într-o singură direcţie)

maioneza

După ce am obţinut consistenţa dorită am adăugat 3 linguri de smântână şi am amestecat bine

maioneza sandvici cu ciuperci

Un căţel de usturoi zdrobit, am potrivit de sare, am amestecat şi-am băgat compoziţia la frigider până la servire.

maioneza sandvici cu ciuperci

Am încins o tigaie grill (dar puteţi folosi şi o tigaie simplă, antiaderentă), am stropit ciupercile cu puţin ulei şi le-am aşezat în tigaie. Am presărat deasupra sare şi piper proaspăt măcinat.

ciuperci pleurotus

Le-am întors şi pe partea cealaltă după care le-am scos într-un castron.

ciuperci pleurotus

Am pus şi bagheta în tigaie, doar cât să se rumenească puţin

sandvici cu ciuperci bagheta

Am tăiat julienne jumătate de ceapă, foarte subţire şi m-am apucat de „montat” sandviciul.

sandvici cu ciuperci ceapa

Partea de jos a baghetei am uns-o cu unt (nu de alta, dar ciupercile cu untul se iubesc la nebunie!)

sandvici cu ciuperci

Am aşezat ciupercile

sandvici cu ciuperci

2 felii de roşie tăiate rondele

sandvici cu ciuperci

Ceapa…

sandvici cu ciuperci

Maglavaisul pe care l-am făcut adineauri…

sandvici cu ciuperci

i-am pus capacul şi l-am apăsat puţin. Gata bâlciu!

sandvici cu ciuperci

Să fiţi sănătoşi!

2 Responses to “

Sandvici cu ciuperci

  1. cedrik

    abia astept sa mi fac si eu ca arata super bine

  2. cedrik

    am reusit intr-un final… si cum nu prea am gasit pleurotus , doar in cosulet mixt cu champignon, am facut 2 variante: una cu pelurotus cum ai scris tu, si una cu ciuperci normale, champignon care au fost pregatite pe gratar, umplute fiind cu sare, cascaval razalit si ceva condimente… si fara rosii, ca am uitats a cumpar… foarte bune ambele variante, cu un plus pt cea cu champignon si cascaval :)

Leave a Reply



Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License