Sunt ce mananc

Pulpe marinate la grătar

August 24th, 2011

pulpe pui marinate la gratar

După multe zile de aşteptare, duminica trecută am comis-o! Am scos grătarul, ca tot românul, în staţia de tramvai, am adunat o mână de prieteni, câteva beri (bine, am vrut să fiu modest, de fapt au fost multe beri!) şi-am pornit un ospăţ pe cinste. Printre multe altele ce le-am pus pe grătar, am făcut nişte pulpe marinate despre care vreau să vă povestesc.

Marinata:

Într-un bol mai mare am pus sarea şi piperul proaspăt măcinat, o linguriţă de chimen măcinat, o linguriţă de boabe de muştar măcinate, o linguriţă de rozmarin praf (îl găsiţi cam peste tot prin market-uri), puţin praf de chilli (puneţi în funcţie de cât de picante vreţi să fie), o lingură de boia…

marinata piper boia chimen rozmarin mustar boabe

6-7 linguri de ulei de măsline

marinata ulei de masline

Puţină zeamă de lămâie, mai mult pentru aciditate

marinata zeama lamaie

şi-am amestecat…

marinata

am luat 3 pulpe de pui întregi şi le-am dezosat (dacă nu ştiţi cum, puteţi să le lăsaţi întregi, dar trebuie crestate bine) după care le-am vârât în marinată

pulpe pui marinate

le-am masat bine şi le-am băgat la frigider, acoperite (normal, 2-3 ore la frigider ajung, ale mele au stat o zi întreagă, de sâmbătă pe duminică)

pulpe marinate

le-am pus pe grătarul încins şi uns cu slănină, cu partea cu pielea în jos (chiar dacă nu vă place pielea, lăsaţi-o pe pulpe pentru că le protejează, altfel carnea se usucă şi devine tare. Chiar dacă pielea se arde, se poate lua jos înainte de servire.)

pulpe marinate la gratar

Lăsaţi pulpele în poziţia asta trei sferturi din timpul de gătire şi apoi o întoarceţi (dacă o întoarceţi de o mie de ori îşi pierde caracterul!)

pulpe marinate la gratar

Scoateţi-le pe un platou şi lăsaţi-le să se odihnească 10 minute apoi serviţi-le.

pulpe marinate la gratar

Poftă maaare!!!

3 Responses to “

Pulpe marinate la grătar

  1. presto

    am uitat sa scriu ca am bagat si putin usturoi in marinata…oofff, dar nu e mare bai!

  2. maddy

    ieri pe caldura de foc am facut pulpe la cuptor, din pacate nu am avut timp sa le marinez inainte dar data viitoare voi folosi amestecul tau de condimente.

  3. presto

    la cuptor ies si mai fragede; eu de obicei le las in jur de o ora, pana se desprinde carnea de pe os!!! mmmm…. bafta!

Leave a ReplyProudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License