Sunt ce mananc

Ospăţ de duminică

August 4th, 2011

pulpe pui cu rozmarin cartofi curry sos de ciuperci salata de ardei copti

Pulpe de pui cu rozmarin, cartofi curry, sos de ciuperci şi salată de ardei copţi. Ce să mai zic? Am mâncat ca un spart, hipnotizat de aromele care mi-au explodat în gură: pulpele, fragede, mângâiate de magia rozmarinului, condimentele din curry, dulceaţa din cepe, nucşoara din sosul de ciuperci şi ardeii copţi, despre care nu cred că mai are rost să pomenesc căci tuturor ne plac enorm de mult… O masă perfectă de duminică şi nu numai. Am procedat cam aşa:

Am turnat 3 linguri de ulei de măsline într-o tavă şi am aşezat peste pulpele, curăţate şi spălate. Am presărat sare şi piper proaspăt măcinat, atât pe pulpe cât şi pe fundul tăvii şi le-am întors pe toate părţile până au fost condimentate în totalitate. Am aşezat printre ele 3 cepe tăiate în jumătăţi şi câteva fire de rozmarin.

pulpe pui cu rozmarin

pulpe pui cu rozmarin

Câte o feliuţă de lămâie pe fiecare pulpă cât să-mi ofere aroma aceea citrică subtilă, o căniţă de apă şi le-am vârât în cuptorul deja încins, ţinându-le cam 50 de minute la o temperatură medie spre mică (nu de alta, dar îmi place mie să văd cum cade carnea de pe os de fragede ce e!).

pulpe de pui cu rozmarin

Între timp, m-am apucat de salata de ardei copţi… Ardeii au fost copţi cu o zi înainte aşa că doar i-am rupt în fâşii, am zdrobit un căţel de usturoi peste ei, sare, piper, oţet din vin alb, ulei şi i-am masat uşor, după care i-am băgat la frigider până la servire.

salata de ardei copti

salata de ardei copti

Am pus şi cartofii la fiert în apa care deja clocotea, cu un praf de sare (cam un kil de cartofi noi, decojiţi şi tăiaţi ca pentru natur) şi m-am apucat şi de sosul de ciuperci.

cartofi curry

Am tăiat felii o mână de ciuperci champignon pe care le-am pus la călit în 2 linguri de ulei.

sos de ciuperci

Când au început să se-nmoaie, am adăugat un praf de piper ca să se „infiltreze” în dânsele şi un căţel de usturoi tăiat mărunt.

sos de ciuperci

Am turnat peste vreo 5 linguri de smântână, sare, un praf de nucşoară şi le-am lăsat să clocotească încet încă vreo 6 minute. Dacă sosul nu s-a legat cum trebuie puteţi adăuga spre final o linguriţă de făină (oricum, asta nu e reţeta clasică, deci nu sunt nişte reguli stricte).

sos de ciuperci

Sosul a fost gata, salata mea de ardei copţi aştepta în frigider, pulpele erau pe ultima sută de metri, numai cartofii mai trebuia să-i termin. Am încins într-o tigaie 3 linguri de ulei (nu prea tare) şi-am adăugat o linguriţă de praf de curry, nu să se prăjească, doar cât să aducă condimentele înapoi la viaţă şi-am turnat peste cartofii strecuraţi, i-am amestecat, i-am mai ţinut vreo 2 minute pe foc şi gata.

curry

cartofi curry

O masă de duminică pe cinste!

Pulpe de pui cu rozmarin, cartofi curry, sos de ciuperci şi salată de ardei copţi

S-aveţi poftă!!!

Leave a ReplyProudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License