Sunt ce mananc

tocanita de porc cu mamaliguta sunt ce mananc

Huu…, a trecut ceva vreme de când n-am mai dat pe blog! Am stat foarte prost cu timpul liber şi, în plus, am început filmările pentru proiectul la care lucrez, despre care o să vă povestesc ceva mai târziu. Reţeta de faţă a fost filmată şi nu am apucat să fac poze tuturor detaliilor, cum fac de obicei, dar oricum e foarte simplă şi nu cred că era nevoie. În fine, de data asta am vrut să fac o reţetă mai tradiţională, cu câteva îmbunătaţiri „a la mine”! O tocăniţă super-simplă cu nişte arome extraordinare.

Şi zic asta pentru că, în principiu sunt doar trei ingrediente: carne, ceapă şi ardei, marea diferenţă făcând-o condimentele, care o transformă intr-una dintre cele mai gustoase tocăniţe. Şi, ca să fie ziua perfectă, am facut şi o mămăliguţă pufoasă care s-o acompanieze. Totul m-a costat în jur de 30 de lei şi am mâncat 10 persoane din ea (evident, nu pe săturate, dar a fost de ajuns cât să sporească nişte zâmbete!). Iată reţeta:

Am folosit un kilogram (plus-minus) de pulpă de porc fără os

pulpa de porc sunt ce mananc

5 cepe, 3 ardei kapia

tocanita de porc cu mamaliguta ardei ceapa sunt ce mananc

ca şi condimente, piper proaspăt măcinat, boia, câteva foi de dafin

piper boia foi de dafin sunt ce mananc

enibahar boabe, vreo 10 cuişoare, o lingură de chimen

cuisoare enibahar chimen sunt ce mananc

am tăiat carnea în cubuleţe de circa 2 cm

tocanita de porc cu mamaliguta sunt ce mananc

ceapa şi ardeii i-am tocat, nu prea mărunt,

ceapa ardei sunt ce mananc

enibaharul, cuişoarele şi chimenul le-am trecut prin râşniţă şi le-am măcinat

într-o oală, am încins 5-6 linguri de ulei, am adăugat ceapa şi ardeii cu un praf de sare şi i-am lăsat până s-au înmuiat. Am adăugat carnea, lăsând-o cât să prindă puţină culoare şi-am amestecat. Am turnat peste condimentele măcinate, un praf zdravăn de piper, 3 linguri de boia şi câteva foi de dafin (şi, evident, sare). Am adăugat şi o roşie tăiată cubuleţe în compoziţie, doar pentru aciditate, am amestecat şi am turnat apă aproape cât să acopere totul (eu am turnat puţin mai multă apă decât trebuia şi nu mi-a ieşit exact consistenţa pe care o aşteptam, dar ce să faci…). Am pus capacul şi-am lăsat-o să clocotească încet vreo 30 de minute. Între timp am făcut mămăliguţa. Când a fost gata, am aşezat pe farfurie un strat de mămăligă şi am turnat peste tocăniţa. Nişte pătrunjel proaspăt, rupt, deasupra (pentru un strop de prospeţime, nu doar „dizain”!) şi-a fost ziua perfectă!

tocanita de porc cu mamaliguta sunt ce mananc

Numai bine!

Leave a ReplyProudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License