Sunt ce mananc

Hrană pentru câini

July 22nd, 2011

Tot mai des întâlnesc oameni care vor să slăbească prin metode pe care încă nu le pot înţelege. Oameni cărora nu le-a păsat toată viaţa ce şi cât mănâncă, până s-au trezit într-o zi cu burtă şi fălci şi-au decis să dea jos într-o lună tot ce-au pus în câţiva ani. Şi-atunci ce se întâmplă? Se înfometează, apelează la tot felul de cure de slăbire, care mai de care mai absurde, luate de pe internet sau mai ştiu eu de unde, scrise de nişte „creiere strălucite” care n-au nici o treabă cu nutriţia… Cure de slăbire care îţi sugerează să mănânci toată ziua un ou fiert, să bei vreo 7 litri de apă şi seara 2 frunze de salată (să nu mai pomenesc de curele de slăbire cu tărâţe). Asta e „hrană pentru câini”, pentru că nu văd de ce o persoană, indiferent de circumstanţe, ar fi nevoită să mănânce aşa ceva. Şi uite-aşa se trezesc unii cu ulcer, gastrită, anemii, etc…

Una din problemele noastre majore ca şi popor e dezinformarea totală în ceea ce priveşte alimentaţia. Nu zic că ar trebui să ştim toţi câte lipide găsim în 100g de carne roşie, dar ar trebui să deţinem nişte cunoştiinţe minime care să ne ajute să luăm deciziile corecte, pentru că e vorba de sănătatea noastră. Şi eu mi-am pus în minte să slăbesc acum ceva vreme şi-am slăbit; puţin, ce-i drept, dar nu m-am înfometat şi nu m-am dat în spate de la nici un fel de mâncare (cum aş putea, fiind gurmand?). Dar le-am redus încetişor şi-am făcut nişte înlocuiri care s-au dovedit a fi benefice: am înlocuit ochiurile de ou cu ouă fierte, şniţelul cu carne făcută la grătar, în loc de cartofi puire/prăjiţi/natur ca şi garnitură la carne serveam o salată, în loc de paste cu un sos greoi căleam rapid 2 roşii cu puţin usturoi, nişte frunze de busuioc şi le serveam simplu, cu un sos de roşii, am renunţat la laptele din cafea, smântâna din ciorbă, dinou, fără să mă abţin de la micile mele plăceri!

Nu văd ce motive ar exista ca o persoană să trebuiască să slăbească câteva zeci de kilograme într-un timp foarte foarte scurt (numai aşa că ai vreo 140 de kile, ai primit rolul lui Spiderman şi trebuie să slăbeşti rapid că încep filmările într-o lună, dar în afară de asta?). Gândiţi-vă mai bine înainte să urmaţi o cură de slăbire şi folosiţi sfaturile nutriţioniştilor nu a tembelilor care scriu tot felul de tâmpenii. Înlocuiţi motto-urile de genu „Slăbeşte miraculos intr-o săptămână” cu „Slăbeşte încet şi sănătos”. Să fiţi sănătoşi!!

One Response to “

Hrană pentru câini

  1. cedrik

    la mine e simplu cand vreau sa slabesc: renunt la cei 2 litri de suc pe zi (aprox 900 calorii din zaharuri) si la aprox 700 g paine pe zi(alte 2000 calorii fara alt aport de vitamine minerale si alte chestii) …. si intr o saptamana se topesc cateva kg :)

Leave a ReplyProudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License