Sunt ce mananc

Prima reteta…

April 27th, 2011


Piept de pui cu castraveciori muraţi în sos de smântână şi cartofi rumeniţi la cuptor


piept de pui cartofi rumeniti sos de smantana

Aualeu…, mancarea asta te face sa iubesti viata de doua ori mai mult!!! Aveam ideea in cap de ceva vreme si ma gandeam ca va fi buna, dar nu ma asteptam sa fie atat de buna… Cand am gustat prima oara mi s-au inmuiat picioarele, mi s-a blocat sufletul si tot eram numai un zambet! De-asta am si decis sa-i acord intaietate pe blog. E foarte simpla reteta si poate fi servita atat la ocazii mai speciale cat si in zilele in care esti grabit sa pui ceva delicios pe masa.

Asadar,am curatat 6 cartofi de marime medie si i-am pus la fiert intregi in apa cu putina sare.Intre timp, am incins cuptorul cam la 220 grade C. Am avut grija sa nu fierb cartofii prea mult, ca sa nu se zdrobeasca si i-am strecurat…Am incalzit usor o tava si-am pus cam 100 de gr de untura sa se topeasca (desigur, puteti folosi unt sau ulei in loc de untura, eu am vrut sa-i dau farmecul acela mai rustic) si-am turnat cartofii in tava.

cartofi rumeniti

I-am presarat cu putina sare si boia si i-am tavalit bine prin untura,

cartofi rumeniti

dupa care i-am bagat in cuptor la foc mediu.Dupa vreo 20 de min., i-am scos, i-am intors pe partea cealalta si-am azvarlit in tava si 2 catei intregi de usturoi asa, ca sa fie ziua perfecta, (lasandu-i doar cat sa aromatizeze untura) si i-am bagat inapoi in cuptor.

In timp ce cartofii erau in duba, am luat un piept intreg de pui si l-am taiat cubulete de aprox. 2 cm (daca pieptul e umed tamponati-l cu servetele de bucatarie)

piept de pui

Intr-o tigaie antiaderenta, deja incinsa, am pus o lingura de ulei de floarea soarelui, 2 cubulete de unt

piept de pui unt

si-am adaugat pieptul de pui, tinandu-l la foc destul de mare

piept de pui

In paralel, am taiat marunt 2 castraveciori murati si, dupa ce s-a rumenit pieptul, i-am turnat in tigaie, am amestecat si-am dat focul mai incet

piept de pui castraveciori murati

Am adaugat si o lingurita de faina sa se rumeneasca putin(doar pt. a-mi face sosul super-cremos!)

piept de pui

si-am turnat in compozitie cam 150 ml de smantana lichida

piept de pui cu sos de smantana

Am condimentat sosul cu un praf de chimen macinat, 4 cuisoare (care si-au facut simtite prezenta intr-un mod foarte placut)

piept de pui cu sos de smantana chimen cuisoare

si-am lasat totul sa clocoteasca incet 10 min., pe foc mic, amestecand regulat. Pana sa-mi fie gata “creatia”, am mai intors odata cartofii, care erau foarte aproape de perfectia pe care mi-am imaginat-o.

piept de pui cartofi rumeniti

Inainte sa opresc pieptul de pui, am presarat deasupra si niste patrunjel tocat marunt, dar poti sa folosesti orice crezi tu ca te-ar gadila placut pe limba, marar, putin coriandru, chiar si tarhon…

piept de pui sos de smantana

Si-acum vine partea mea preferata… Dupa ce am scos cartofii din cuptor (si-am trait clipa la maxim, sedus de mirosul ce ma ducea, cu gandul, in bucataria bunicii mele de la tara), i-am asezat pe farfurie si, cu un cutit, le-am tras o taietura pe mijloc cam de un deget, i-am prins de capete si am strans usor de ele pana le-am facut un “buzunarel”, deschis oricarui fel de sos.

cartofi rumeniti

Am asezat pieptul pe farfurie si, cu o lingura, am turnat sos in deschizatura pe care o facusem in mijloc.

piept de pui sos de smantana si cartofi rumeniti in cuptor

piept de pui sos de smantana si cartofi rumeniti in cuptor

Le-am servit impreuna cu cateva frunze de sfecla mangold rosie, “dresuita” cu putin ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare si piper. S-aveti pofta!

 

3 Responses to “

Prima reteta…

  1. dada

    micutz mama, cred ,k de la tine o sa invatz eu sa fac mancare:)))) (andrada)

  2. Uite ca mai gasesti si chestii interesante pe Google. Srii frumoss, de abia astept sa vad urmatorul articol.

    Uite ca mai gasesti si chestii interesante pe Google. Srii frumoss, de abia astept sa vad urmatorul articol.

  3. iovanas simona

    ce bine arata!! deabia astept sa incerc si eu..dar sigurat ceva no sa iasa:)))
    bravo micutz, mai astept alte retete, poate asa invat si eu sa gatesc! ceaaauuu

Leave a Reply



Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Creative Commons License